Weboldal- / webáruház-költöztetés

Honnan hová?

Tárhely váltás: a weboldal az aktuálisan használt szerverről egy új szerverre (jellemzően egy új szolgáltatóhoz) költözik.
Domain váltás: a weboldal elérési címe változik meg.

Okozhat a költözés problémákat?

Noha a WordPress és más népszerű keretrendszerek esetén rendelkezésre áll számos - akár ingyenes - bővítmény, amely nagyban megkönnyíti és részben vagy egészben automatizálja a költöztetés folyamatát, még így is számos dolog csúszhat félre. Átlag felhasználóként könnyen el lehet tévedni a szerverek beállításai, adatbázisok és ismeretlen mappa struktúrák között. Nem beszélve azokról az esetekről (pl. túl nagy, túl komplex oldal), amikor a fentebb említett migrációs eszközöket nem lehet csatasorba állítani. Ilyenkor minden lépést manuálisan kell elvégezni, a hibázás lehetősége pedig sokszorosára nő.

Ha szakmai segítség nélkül vágsz neki költöztetésnek, előtte mindenképp készíts a weboldalról egy teljes biztonsági mentést, és töltsd le a gépedre! Erre a migráció során jó eséllyel amúgy is szükség lesz.

Mennyibe kerül?

A költöztetés bonyolultsága nagyban függ a weboldal méretétől és komplexitásától, valamint a szükséges extra teendőktől (pl.: a weboldalhoz tartozó email fiókok költöztetése, cél tárhely beüzemelése, stb.), így csak nagyságrendi árakat tudunk feltüntetni, minden esetben egyedi árajánlatot küldünk.

Átlagos bemutatkozó, céges honlap, kis webáruház: 12.000 Ft

Nagyméretű, komplex honlap, nagyobb webáruház: 20.000 Ft
Ha weboldalad / webáruházad költöztetésének sikerességét nem szeretnéd a véletlenre bízni, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig rövid határidővel és teljeskörű garanciával elvégezzük a szükséges feladatokat.

Keress minket bizalommal!